Menu

Kategorie: AKCE 2022

220702 >>>>Velký Vandr 2022 -- 02.07. - 09.07.2022

Náš týden volna a snad možná opět v zahraničí

 

 

Kamarádi,

tak je to to opět a to je plánování naší společné dovolené, které bude završeno společnou moto taškařicí. Pevně věřím, že se nám konečně letos podaří uskutečnit Rumunské zatáčky. Takže momentálně se hledá ubytování v zemi hraběte Drákuly. Ubytování vzhledem k nejistotě možnosti vyjet bude v rumunské destinaci třeba sehnat s možností bezplatného storna. Ale aby se dalo lépe shánět, tak je nutné vědět pro kolik účastníků.

Ale jak jsem psal výše nejistota vycestování stále je, tak aby dovča byla a jak se říká svět přeje připraveným, je již dnes nalezena česká alternativa. Toto zaktivování hledání je i podníceno rychlým úbytkem ubytovacích kapacit, jelikož již dnes je řadě lidí jeasné, že zahraničí je otazník, ale domácí hrouda je jistá. Tak po velkém hledání bylo nalezeno ubytko na Šumavě. Ono mezi náma, nalézt dnes kapacitu pro takovou bandu a s vybavením jak si přejeme je takřka neřešitelné. Jen to má dnes trochu jiná pravidla. Prosím při přihlašování o vážný přístup, počty fakt limitují možnosti, ale zase jsme již stabilní tým který to zná. Tak jak to je nyní naplánované:

Velký Vandr 2022 se jede Rumunsko - destinace někde kolem Cârțișoara. Definitivní rozhodnutí o výjezdu bude nejpozději do 31.5.2022 - to by jsme měli již znát podmínky vyjetí a hlavně vstupu do Rumunska, nebo mít aspoň vidinu jak to bude.

 

Náhradní tuzemské řešení - Ubytování Pension Pek - Kubova Huť. Zde je možnost zrušení rezervace s 0 storno poplatkem do 31.5.2022. Ale je zde třeba do 10.1.2022 zaplatit 50% zálohu, která bude v případě stornace vrácena. 

Cena: 650,- Kč/osoba/noc

Takže kdo má zájem se zúčastnit, prosím o rychlé přihlášení, respekti přihlášení do konce roku. Podle přihlášených se bude zajišťovat počet postelí a vybírat záloha. Prosím pište i účast případné alternace, třeba bude někdo chtít jen do Rumunska. 

 

Tak doplňuji info o Rumunsku:

 Provedeno několik dotazů a pokusů a žádná sláva. Co platilo loni již dnes neplatí a hlavně v našem termínu je hodně obsazeno. Ale snaha byla nás narvat do jednoho ubytka a ne rozfrcaný po vesnici. Takže nakonec z toho jako idelání vyšel 

Pensiunea Maria, Stațiunea Climaterica Sâmbăta de Sus, str. Principala nr. 12, 507266 Sâmbăta de Sus, Rumunsko. Máme celý barák, avízovaná cena cca 2.100,-- Kč za pobyt na osobu, bude se platit na místě v rumunských penězích. Pobyt na místě je  příjezd v neděli 3.7. a odjezd v sobotu 9.7. No a to nejkrásnější, rezervaci můžeme bezplatně zrušit do 20.6. Na závěr poslední info - ubytko zajištěno pro 18 lidí, takže grupa do doplnění kapacity.  

 

Tak další drobné doplnění, aby jste mohli plánovat. Zde je sraz v neděli a odjezd z tohoto místa na ubytko již společný. Odjezd v 16.00.

 

Rumunsko

Rumunsko piktogram

Jistým nebezpečím na rumunských silnicích jsou volně se pohybující chodci, v noci neosvětlení cyklisté a povozy či auta. Ve venkovských oblastech je to ještě navíc pasoucí se dobytek, jenž se potuluje bez dozoru. Pozor také na toulavé psy, jejichž smečky se pohybují v okolí silnic a mohou vám neočekávaně vběhnout pod kola.

Dálniční známka pro motorku: ne
ostatní motoristé musí zakoupit silniční známku, tzv. rovinietu
7denní 3 € (do 3,5 t)

Rychlostní omezení:
dálnice max. 130 km/h
mimo obec max. 90 km/h
obec max. 50 km/h

Silniční poplatky:
V Rumunsku se platí ještě další poplatky, třeba za mosty, ale nás se to netýká, jelikož my se pohybujeme jinde než jsou tyto poplatky.

Zvláštní předpisy:

V Rumunsku je zakázáno v čase od 22:00 do 6:00 používat v obci klakson a některá města (například Bukurešť) zakazují používání klaksonu vůbec. Motocykly i auta musejí svítit potkávacím světlem 24 hodin denně. Na úzkých horských silnicích musí být dána přednost vozidlům jedoucím do kopce. Minimální hloubka dezénu pneumatik je 1,5 mm.

Zvláštní značky:

Riziková oblast s vysokou nehodovostí  a druhá je Pozor opilci

RO_riziková oblast s vysokou nehodovostí  RO-pozor-opilci

Povinná výbava: trojúhelník, lékárnička, hasicí přístroj (ve dvoustopém vozidle)
Povolená míra alkoholu v krvi: 0 ‰


 Účastníci akce:

 

Kdo Rumunkso
Radovan & Míla  
Pepík  
Grizzly  
Petr  
Ivoš  
Rudy & Xena  
BobR & Jitka  
Bosster  
Yetti & Ria  
Pepíno & Iva  
Diesel & Janina  
 Sam  
Lucka   
Petr Václavík & Martina  
   
Celkem účastníků
      15

Komentáře rss


Strana:  1 2 3   další »
, - odpovědět
Radovan
Tak hovořil jsem s Rumunskem, těší se na nás, takže bydlení opravdu je. Očekávají nás po 17té hodině. No tak už jen všem popřát šťastnou cestu a sejdeme se na uvedeném srazovém bodě v neděli s plánovaným odjezdem do ubytka v 16.00 rumunského času.
Tak opatrně a v neděli na viděnou 11 11 11
odpověděl(a)
Yetti
15 11 14 15
, - odpovědět
avatar
Po včerejší radě musím dovolenou bohužel zrušit.
, - odpovědět
Radovan
Doplnil jsem drobné info o tom s čím počítat na rumunských silnicích 11
, - odpovědět
Pepino
Tak bohužel nedejeme. 13
, - odpovědět
sam
Po zralé úvaze postupujeme svá dvě místa... Snad příště...
, - odpovědět
Pepino
Jen takový drobný dotaz-místo setkání platí v našem čase nebo v čase místním?? 12 6
odpověděl(a)
Radovan
Setkání je v Rumunském čase, v Rumunsku vše rumunské. 11 11 11
, - odpovědět
Radovan
Doplnil jsem místo společného srazu a odjez na ubytko. Takto by jsme měli do ubytka dorazit pohodlně mezi 17.00 až 18.00.
, - odpovědět
Radovan
Tak kamarádi, doplňující info. Po zvážení všech pro a proti, jsme se rozhodli neposílat zálohu na české ubytování z důvodu jistoty případného vrácení. Věřím, že Rumunsko vyjde na 100% pouze je otázka podmínek vstupu. Ty ale budou pravděpodobně stejné jako dnes. Pokud bude přesto storno Rumunska, tak budeme operativně řešit na poslední chvíli. 11 11 11
odpověděl(a)
ivos
Nakupte Konopné masti,dejte těla do pořádku a hurá pod stan.
Já už ji mám.
, - odpovědět
Radovan
Tak Rumunsko plně obsazeno, co se týká dalších účastníků, tak je možná varianta, že si zajistí ubytko sami v nějaké vedlejší budově, tak by jsme jeli všichni, jen ti co budou jinde by museli na večerní mejdany docházet. 11 11 11
, - odpovědět
sam
Ahoj, kdo pozdě čte, sám sobě.... tak na Rumunsko 2x jako náhradníci...bez druhé varianty...

Strana:  1 2 3   další »